Evenemang
Skrivet av Kent Blomberg
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Resa till Tartu

2019-07-08 - 2019-07-09

De som bokat denna resa kommer också att få en personlig information om pris och program.

Programmet:

Vi startar från Rosleps kapell klockan 8.30.

Klockan 11.30 stannar vi vid Põltsamaa slott och äter en lunch bestående av panerad kycklingfilé, kokt potatis, varm sås, sallad och bröd.

Därefter åker vi vidare till Tartu och direkt till hotellet. Hotellet heter Starest och vi checkar in där och får våra rum.

Klockan 15.00 träffar vi en svensktalande guide som skall ta oss med på en stadsvandring.

Efter detta är det fritt för var och en att strosa runt i staden. Eftersom jag inte idag vet vad guiden kommer att visa oss så ska jag på plats försöka ge tips om vart vi kan gå. Kvällen är fri för egna äventyr. Det finns många trevliga restauranger där man kan sitta både ute och inne. Vi bestämmer på plats vid vilken tid bussen tar oss hem till hotellet för dem som inte vill promenera hem till hotellet.

Morgonen därpå är det frukost på hotellet och klockan 10.00 skall vi vara på Estlands folkmuseum där vi åter får träffa vår svensktalande guide. Enligt de som varit på museet skall det vara ett mycket intressant besök.

När vi är klara på museet, cirka 12.00, skall vi gå och äta på restaurang Vilde klockan 13.00.

Sedan börjar hemfärden men vi stannar till vid Olustvere herrgård där vi dricker eftermiddagskaffe.

Efter kaffet är det dags att starta hemfärden, vi räknar med att vara hemma senast klockan 19.30.

Välkomna till en förhoppningsvis trevlig resa till Tartu där bland annat Sveriges andra universitet uppfördes, där den omsjungna floden Emajõe rinner och där Estlands första teater (Vanamuine teater) startade 1865 och där Estlands flagga såg dagens ljus. En stad med mycket historia.

Detaljer

Börjar:
2019-07-08
Slutar:
2019-07-09